Sebab analisis dan penyelesaian masalah penggera berterusan buzzer penapis udara penggulungan automatik

16 Mei 2019 Berita Industri 212 tontonan

Sistem kawalan standard penapis Nanjing Yixio Ecolead adalah kawalan automatik PLC. Semasa operasi penapis sebenar, buzzer pada kabinet kawalan elektrik sangat membimbangkan. Apa yang menyebabkan masalah di atas? Apa yang harus saya lakukan? Berurusan dengan penyelesaiannya:

Pengeras suara adalah apabila seluruh volume bahan penapis habis, suis perjalanan akan bertindak, dan PLC akan menghantar isyarat amaran ketika menerima isyarat untuk mengingatkan bahan penapis yang akan diganti. , A4) dalam kotak kawalan elektrik juga Fungsi yang sama, perbezaan utama antara keduanya adalah penggera di tempat dan penggera jarak jauh. Apabila isyarat penggera muncul, ganti bahan penapis. Kerana isyarat penggera hanya muncul ketika suis perjalanan diaktifkan, periksa suis perjalanan di sudut kanan atas depan peranti untuk melihat apakah itu normal.
Sebab yang paling biasa adalah bahawa benang sutera pada bahan penapis membungkus suis perjalanan, dan suis perjalanan selalu dalam keadaan tertutup (saluran dihubungkan ke kenalan yang biasanya terbuka), dan isyarat selalu dihantar ke PLC. Pada masa ini, tanggalkan utas ini sahaja. Kemungkinan lain adalah bahawa suis had tidak berfungsi. Kaedah pengenalpastian adalah untuk memerhatikan sama ada terdapat nombor merah 1 di barisan terminal input X di atas PLC. Sekiranya ada dan selalu ada, ini bermaksud bahawa suis perjalanan tidak berfungsi, dan anda boleh menggantinya.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032