Proses kerja khas penapis bergolek automatik

22 Mei 2019 Berita Industri 208 tontonan

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan penurunan kualiti udara ambien, orang-orang telah mencari jalan keluar, dan kemudian saringan bergulir automatik telah memberikan harapan baru kepada semua orang, tetapi prinsip kerjanya masih belum biasa bagi kita semua. lihat bagaimana ia berfungsi hari ini.

Prinsip penapis buta roller automatik untuk menyerap habuk

Di bawah tindakan medan elektrik, debu dan zarah-zarah dikenakan, mengubah arah pergerakannya, dan kemudian diserap oleh elektrod negatif. Dalam proses ini, tenaga yang dikeluarkan oleh cas voltan tinggi memainkan peranan utama, dan kemudian mencapai kesan penyingkiran debu. Sudah tentu, jika Jika tidak diserap, ia akan terserap lebih jauh di kawasan pengumpulan habuk, terutamanya oleh daya yang bertentangan dengan arah aliran udara untuk menekannya kembali ke sini, dan keduanya memainkan dua peranan penjerapan, untuk mencapai penyucian udara yang cekap.

Proses kerja khas penapis bergolek automatik

Bahan penapis baru dipasang di kotak penapis atas. Apabila udara yang mengandungi sejumlah besar debu memasuki penapis, debu akan terperangkap. Sudah tentu, rintangan penapis akan meningkat dengan sewajarnya. Apabila rintangan lebih besar daripada tekanan tetapan pengawal perbezaan Apabila nilai rintangan ditetapkan, sinyal akan dihantar ke pengawal, dan motor akan berjalan secara automatik untuk menggulung bahan penapis kotor ke dalam kotak bawah.Kotak bawah berisi kekili, dan bahan saringan di bahagian atas kotak boleh diganti secara automatik dengan yang baru. Bahan penapis, dalam proses ini, kedudukan bergerak bahan penapis dikendalikan oleh parutan. Apabila panjang yang telah ditetapkan sesuai dengan jarak bergerak, motor akan berhenti berjalan pada masa ini, bahawa adalah, penggantian penapis selesai. Tunggu sehingga penapis tercapai. Sekiranya perlu diganti lagi, instrumen akan melakukan kerja yang disebutkan di atas sekali lagi.

Ciri utama penapis rol automatik ialah kecekapan tinggi dan penyingkiran habuk automatik. Ia digunakan secara meluas dalam pelbagai bidang. Ia bukan sahaja dapat menyelesaikan pencemaran udara, tetapi juga mendorong perkembangan ekonomi. Melalui pengenalan di atas, adakah anda lebih memahami?

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032