Latar belakang dan aplikasi penapis bergolek automatik

22 Mei 2019 Industri Berita 197 tontonan

Dengan perkembangan industri yang pesat, sistem pra-penyaringan udara secara amnya dipasang di beberapa kilang besar di mana pengudaraan diperlukan. Walau bagaimanapun, penapis tradisional mempunyai ciri-ciri versi yang memakan masa dan padat tenaga kerja, jadi penapis roller buta automatik telah menjadi sayang Mari kita lihat latar belakangnya dan daya tarikannya!

Latar belakang dihasilkan oleh penapis bergolek automatik

Penapis tradisional biasanya menggunakan kain serat kimia, jaring nilon dan bahan lain. Apabila udara baru memasuki sistem penapis dengan sejumlah besar habuk dan zarah, ia akan disimpan pada bahan penapis. Seiring berjalannya waktu, kapasiti penapis bahan akan meningkat. Jumlah debu berkurang dan rintangan menjadi lebih besar dan lebih besar. Akhirnya, penapis akan dihapus, dan udara tidak dapat terus disaring. Apa yang perlu dilakukan pada masa ini adalah membersihkan penapis, tetapi proses ini memakan masa dan susah payah. Keluarkan alat penapis satu persatu. Selepas membersihkan, pasangkannya mengikut urutan. Setiap kali kapasiti penahan habuk dikurangkan, ia perlu dibongkar dan dibasuh. Beban kerja agak besar dan membebankan. Jadi dalam kes ini, penapis penggulungan wujud.

Aplikasi penapis bergolek automatik secara meluas

Penapis penggulungan mempunyai pelbagai prospek aplikasi dan merupakan trend perkembangan zaman yang tidak dapat dielakkan. Oleh kerana saringan penggulungan tidak memerlukan penggantian manual secara manual dari bahan penapis pembersih, ia digunakan secara meluas di persekitaran dengan kandungan debu yang tinggi. Pada masa ini, ia terutama digunakan dalam peralatan ventilasi bengkel berskala besar, termasuk penyaringan masuk udara blower loji rawatan kumbahan, penyaringan udara pengilang kilang tekstil, pemurnian sistem sintering industri metalurgi, dan terowong industri arang batu dengan pengudaraan volume udara besar dan persekitaran lain .

Sudah tentu, orang mendapati bahawa penapis seperti ini juga dapat digunakan dalam rawatan udara segar penghawa dingin pusat. Selagi sistem pra-perlakuan perlu dipasang, sistem penapis penggulungan dapat digunakan. Sudah tentu, ini tidak dapat dipisahkan dari ciri penjimatan masa dan penjimatan tenaga. Perkara lain ialah tidak perlu berhenti bekerja untuk pembersihan, yang sangat meningkatkan kecekapan kerja. Ini adalah pilihan terbaik.

Penapis penggulungan dihasilkan dalam keadaan seperti itu, yang bukan hanya dapat menyelesaikan kerumitan dan kebosanan yang disebabkan oleh kerja pembersihan, tetapi juga memberi idea reka bentuk baru kepada orang lain.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032