Cara memilih penapis udara roll-up berkualiti tinggi

22 Mei 2019 Industri Berita 210 tontonan

Pada masa ini, masalah kualiti udara semakin serius, jadi banyak keluarga perlu membeli penapis udara. Terdapat banyak jenis penapis udara, kira-kira dibahagikan kepada jenis penggulungan, jenis lipat, jenis rata, jenis beg dan sebagainya. Baiklah, boleh dikatakan secara bertanggungjawab bahawa penapis udara roller shutter adalah penapis udara kelas atas yang relatif tinggi, dengan rasa reka bentuk yang tinggi, dan juga mempunyai kesan penyaringan yang sangat baik semasa operasi.

Perlu disebutkan bahawa kualiti penapis udara roller shutter di pasaran sekarang berbeza dari yang baik hingga yang buruk, dan kita benar-benar perlu disaring dengan teliti. Oleh itu, bagaimana kita memilih penapis udara luka berkualiti tinggi untuk mengelakkan kita membeli penapis yang tidak memenuhi syarat dan tidak berkesan?

Ciri prestasi penapis udara bergelung

Sistem operasi asas dalaman penapis udara bergulir dapat dibahagikan kepada dua bahagian, yang pertama adalah sistem penapisan, dan yang kedua adalah sistem pemurnian. Perbezaan antara penapis udara bergelung dan jenis penapis udara yang lain ialah ia mempunyai kawalan perbezaan tekanan yang ketat, yang dapat mengawal apakah bahan penapis perlu diganti, dan lebih baik mengendalikan waktu untuk mengganti bahan penapis untuk memastikan yang terbaik keberkesanan untuk mengelakkan pembaziran sumber yang tidak perlu.

Cara memilih penapis udara roll-up berkualiti tinggi

1. Untuk melihat sama ada kualiti penapis baik atau tidak, yang paling penting adalah melihat kecekapan kerja, kerana dengan jelas dapat mengetahui perbezaan antara kualiti baik dan buruk. Semakin tinggi kecekapannya, ia membuktikan bahawa sistem penyaringan lebih lengkap dan berkualiti tinggi, dan dapat menyelesaikan masalah kualiti udara dalam semua aspek.

2. Di samping melihat kecekapan kerja tidak mencukupi, kesan rintangan juga perlu diberi perhatian. Rintangan adalah pelaburan kos yang diperlukan untuk penapis udara, dan peranannya di dalamnya secara langsung mempengaruhi kesan penapis penapis, jadi ini tidak dapat dielakkan. Tetapi kita boleh memilih penapis dengan rintangan yang lebih rendah, dan kita dapat mengurangkan sebahagian daripada jumlah pelaburan keseluruhan kos. Ini bukan hanya untuk menjimatkan wang, tetapi yang lebih penting, menjimatkan tenaga.

3. Perhatikan kandungan habuk. Jelas sekali, dapat dilihat bahawa penapis dengan kandungan debu yang besar mempunyai kawasan penapisan yang besar, kecekapan kerja yang lebih tinggi, dan dapat mencapai kesan berkualiti tinggi dan ideal.

Dari perkara di atas, kita dapat mengetahui bahawa ketika memilih penapis udara bergelung , kita harus memilih penapis udara dengan kecekapan tinggi, rintangan rendah, dan sejumlah besar debu, sehingga kita dapat memilih penapis udara berkualiti tinggi untuk mencapai udara yang baik kualiti.Melaksanakan peranan penyucian.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032