Berapa lama hayat perkhidmatan mandi udara Nanjing secara amnya

22 Mei 2019 Berita Industri 238 tontonan

Pengguna yang telah menggunakan pancuran udara Nanjing menghadapi masalah. Berapa lama jangka hayat pancuran udara? Berapa lama ia boleh digunakan? Adakah sama dengan kitaran penggantian penapis udara, apakah perlu diganti dan dipelihara secara berkala? Oleh kerana bilik pancuran udara juga dilengkapi dengan penapis utama dan penapis kecekapan tinggi, kedua-dua penapis biasanya akan diganti.

Jangka hayat bilik mandi udara ditentukan oleh bahan dan persekitaran utama bilik mandi udara Nanjing . Biasanya, sama ada ia akan dikekalkan secara berkala atau tidak juga menentukan jangka hayat bilik mandi udara. Sehubungan itu, saya akan memberitahu anda apakah faktor-faktor yang mempengaruhi jangka hayat pancuran udara?

Secara umum, jika digunakan dalam lingkungan yang lembap, jangka hayatnya akan singkat, tetapi akan lebih lama di persekitaran yang kering. Oleh kerana persekitaran yang lembap, ia juga akan menyebabkan kakisan pada bahagian dalam dan luar pancuran udara, terutamanya bahagian elektrik kadang-kadang mempunyai kesan kecil, tetapi tidak banyak kesan. Sudah tentu , masa penggunaan bilik mandi udara Nanjing dari bahan yang berbeza juga akan berbeza.

1. Pancuran udara keluli tahan karat

Bilik mandi udara jenis ini adalah yang paling tahan lama, dan masa penggunaannya sekitar 10-15 tahun. Walaupun pelaburan awal akan lebih tinggi, pulangan pelaburan masih sangat tinggi. Jika digunakan dan disimpan secara normal, semestinya mudah untuk mengudarakan dan mengeringkan lingkungan, dan akhirnya dapat digunakan selama sekitar 20 tahun.

Dua, bilik pancuran udara plat keluli warna

Ini adalah bahan dengan waktu penggunaan terpendek di pancuran udara Nanjing, biasanya hanya sekitar 3 hingga 5 tahun. Kerana bahannya adalah plat keluli warna sandwic, bodi pintu mudah cacat ketika sering dibuka dan ditutup. Sistem kawalan tidak berfungsi untuk waktu yang lama, dan seluruh peralatan bilik mandi angin tidak berguna. Secara umum, bilik mandi udara plat keluli berwarna di pasaran pada dasarnya telah dihapuskan. Oleh itu, tidak digalakkan pengguna bilik pancuran udara memilih bilik pancuran udara plat keluli berwarna.

 

3. Bilik pancuran udara untuk varnis pembakar plat keluli sejuk

Hayat perkhidmatan bilik pancuran udara cat sejuk adalah 10 tahun, dan boleh digunakan selama kira-kira 15 tahun di persekitaran yang kering. Sekiranya dapat dijaga dengan baik, masa pakai hampir sama dengan pancuran udara keluli tahan karat, terutama untuk mengelakkan kelembapan dan kakisan, atau plat besi mudah berkarat jika disentuh. Setelah permukaannya berkarat, keseluruhan penampilannya sangat jelek.

Untuk peralatan pancuran udara Nanjing , kerana bahan yang berbeza, akan ada hayat perkhidmatan yang berbeza. Tetapi selagi dijaga dan dijaga dengan baik, tidak mustahil untuk memperpanjang jangka hayatnya.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032