Bagaimana penapis roller shutter automatik berfungsi?

16 Mei 2019 Berita Industri 254 paparan

Artikel ini terutama memperkenalkan beberapa prinsip asas penapis penggulungan automatik. Kami berharap melalui pengenalan kami, kami dapat memberikan bantuan kepada anda.

Penapis rolling automatik mempunyai dua fungsi asas, satu adalah mod automatik dan mod manual!

Dalam mod automatik, apabila udara yang mengandung debu melewati penapis, debu tersekat di lapisan serat dari bahan penapis. Apabila rintangan lapisan serat meningkat ke nilai tekanan pembezaan atas kerana debu terkumpul, suis tekanan pembeza akan bertindak dan menghantar isyarat ke sistem kawalan PLC cerdas Ecolead Nanjing Yixiou, menghidupkan motor, dan angin secara automatik untuk menggantikan bersih saring bahan untuk disaring Sistem pengudaraan dikendalikan dalam keadaan rintangan normal, untuk memastikan pengoperasian normal sistem pengudaraan.

Mod automatik menggunakan kaedah kawalan tekanan pembezaan automatik: Kotak kawalan PLC Ecolead pintar disambungkan ke isyarat suis tekanan pembezaan, isyarat penggera keletihan bahan penapis, dan antara muka isyarat perlindungan beban termal motor

Prinsipnya adalah: apabila perbezaan antara tekanan sebelum dan sesudah penapis mencapai had atas nilai yang ditetapkan, sensor tekanan pembezaan mengeluarkan isyarat untuk mengawal putaran motor dan mula mengganti bahan penapis yang bersih. Apabila masa penggulungan yang ditetapkan dicapai, PLC mengeluarkan isyarat untuk mengawal motor supaya berhenti berfungsi.

Sistem kawalan dilengkapi dengan isyarat penggera akhir bahan. Peralatan ini dilengkapi dengan plat had. Apabila bahan penapis bersih hampir habis digunakan, plat had menyentuh suis had dan menghantar isyarat untuk memberi penggera di hujung bahan untuk mengingatkan kakitangan untuk mengganti bahan penapis.

Dalam mod kawalan manual: kabinet kawalan elektrik dipasang di lokasi, dan penggera kelengkapan bahan penapis diatur. Pengguna dapat menekan suis motor untuk mengganti bahan penapis kapan saja sesuai dengan keadaan tapak.

Perkara di atas adalah pengenalan ringkas kepada semua orang mengenai titik pengetahuan kawalan penapis penggulungan automatik. Saya harap kandungan yang disebutkan di atas dapat membantu anda.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032