Bagaimana kawalan automatik PLC memastikan pengisian semula automatik penapis bergulir automatik?

18 Mei 2019 Berita Syarikat213 tontonan

Penapis penggulung automatik, seperti namanya, adalah penapis yang secara automatik dapat melakukan fungsi penggulungan. Oleh itu, bagaimana fungsi ini dapat mencapai tujuan penggantian bahan penapis luka tirai secara tepat, dan mengelakkan penggantian bahan penapis atau bahan penapis baru yang terluka yang terlalu cepat, yang menyebabkan pembaziran yang tidak perlu.

Pertama sekali, mari kita mulakan dengan proses pengembangan kaedah kawalan penapis roller shutter. Penapis roller shutter umumnya terbahagi kepada kawalan automatik PLC, kawalan papan litar, kawalan manual dan kaedah lain. Dari segi keadaan penggunaan pelanggan semasa, PLC automatik Dengan prestasi kawalannya yang stabil, kerja penyahpepijatan di lokasi memilih bahagian terbesar orang.

Terdapat pengeluar di pasaran yang menggunakan Siemens LOGO PLC. PLC dimulakan dengan perbezaan tekanan, tetapi hanya masa penggulungan yang tetap dapat ditetapkan. Waktu penggulungan adalah sama setiap masa. Ini akan menyebabkan kecacatan yang tidak dapat dielakkan: Penapis penggulungan telah panjang dan diameter yang berbeza. Semasa mengganti bahan penapis penapis penggulungan automatik, bahan penapis kotor dililit pada tiub penggulungan bahan penapis lama. Diameter isipadu penapis semakin besar dan lebih besar. Panjang bahan penapis adalah semakin lama semakin lama. Kadang-kadang bahan penapis yang kotor pada bahagian penapis tidak diganti sepenuhnya, kadang-kadang bahan penapis yang terlalu banyak diganti, dan bahan penapis itu terbuang. Semakin tinggi, semakin jelas Ini dapat dilihat bahawa PLC ini tidak dapat menjamin penggantian bahan penapis penapis penggulungan automatik secara tepat. Kami telah menemui beberapa pelanggan yang dengan enggan memilih fungsi kawalan manual dengan alasan ini, yang menyebabkan fungsi PLC tidak berguna.

Penapis penggulungan automatik yang dihasilkan oleh Nanjing Yixiou Technology Development Co., Ltd. mengadopsi program kawalan PLC yang dikembangkan sendiri, program kawalan yang disesuaikan untuk penapis udara tirai bergulir automatik. Penapis tirai bergulir didasarkan pada ketinggian yang berbeza. Tetapkan panjang bahan penapis yang berbeza untuk pelanggan memastikan sejumlah penggantian. Setiap kali anda mengganti kapas penyaring luka, ada waktu penggulungan yang sesuai (tetapkan sebelum meninggalkan kilang, dapat disesuaikan), dan waktu yang ditetapkan harus disesuaikan dengan tepat dengan peningkatan jumlah belitan, sehingga tidak akan ada pembaziran penapis bahan.fenomena. PLC penapis ini mempunyai fungsi kawalan automatik dan kawalan manual secara keseluruhan. Semasa digunakan, tekan butang panel kawalan pada kabinet kawalan elektrik untuk memasuki fungsi kawalan yang diperlukan seperti yang diperlukan. Di samping itu, ia juga mempunyai fungsi penggera di tempat penggera kegagalan motor dan penggera penggelek bahan penapis keseluruhan. Dua kenalan kering pasif dengan fungsi penggera disediakan untuk sambungan jauh, yang dapat diintegrasikan ke dalam fungsi kontrol pusat dan dipantau di bilik kawalan. Keadaan penggunaan penapis penggulungan automatik di lokasi.

Ini dapat dilihat bahawa sistem kawalan PLC penggulungan penggulungan Nanjing Yixiou menggabungkan kelebihan dan kelebihan kawalan automatik, dan dapat memastikan ketepatan proses penggantian penapis secara lengkap dan tepat.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032