Bagaimana dengan sistem kawalan penapis udara bergulir

22 Mei 2019 Berita Industri 216 tontonan

Dalam kehidupan dan pekerjaan hari ini, sudah sukar untuk menghirup udara segar dan semula jadi. Oleh itu, penapis udara mula keluar. Dengan perkembangan teknologi, kini terdapat penapis udara bergulung yang telah dimenangi sejak dilancarkan. diterima dengan baik. Untuk teknologi baru seperti itu, ia mempunyai sistem kawalan yang sangat cerdas dan stabil. Artikel ini akan memperkenalkan sistem kawalan penapis udara roller shutter secara terperinci.

Sistem kawalan penapis udara ini dikendalikan secara automatik.Dalam set peralatan ini, bahan penapis digunakan, dan satu set peralatan dipasang di saluran masuk udara, yang disebut pengawal tekanan pembeza, yang dapat diselesaikan sesuai dengan kebutuhan pengguna Pelarasan rintangan.

Apabila perbezaan tekanan pada peralatan tinggi, yakni melebihi ketahanan akhir yang diselaraskan pada awalnya, motor yang sedang beroperasi akan diselaraskan melalui sistem kawalan pada masa ini, dan seluruh sistem akan melakukan operasi penggantian bahan penapis .

Dalam peralatan penapis udara tirai bergulir , panjang bahan penapis akan disesuaikan terlebih dahulu, dan data ini disimpan dalam sistem kawalan komputer, sehingga apabila bahan penapis diganti, ia dapat diganti sesuai dengan data yang ditetapkan sebelumnya .

Ketika motor mengisi minyak, sistem kawalan fotolistrik grid laser akan diaktifkan pada awalnya, dan sistem ini juga akan mencatat panjang setiap penggantian ketika penapis diganti, dan akhirnya menyimpan data.

Fungsi menyimpan data ini adalah membandingkannya dengan data yang ditetapkan pada asalnya. Setelah panjang penggantian mencapai nilai yang telah ditetapkan, motor dapat dikendalikan melalui sistem kawalan, sehingga operasi dapat dihentikan. Dalam sistem kawalan ini Di bawah tindakan, penapis udara tirai bergulir secara automatik dapat menggantikan bahan penapis.

Dari atas dapat dilihat bahawa penapis udara bergelung saat ini mempunyai sistem kawalan yang sangat maju. Di bawah sistem ini, hanya perlu disesuaikan di kilang terlebih dahulu, bahan penapis dapat diganti secara automatik, dan pekerjaannya stabil dan sempurna Tidak memerlukan campur tangan dan pengawasan manual.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032