Apakah kelebihan unik penapis udara bergulir?

22 Mei 2019 Berita Industri 220 tontonan

Pada masa kini, seiring dengan perkembangan zaman, kualiti hidup secara beransur-ansur meningkat.Untuk memastikan kualiti udara di dalam bilik, kebanyakan keluarga menggunakan penapis udara. Terdapat banyak jenis penapis udara, seperti jenis belitan, jenis lipat, jenis beg, jenis silinder, dan lain-lain, dan pelbagai bentuk memainkan peranan yang berbeza. Oleh itu, kami terutamanya memahami penapis udara penggulungan.
Penapis udara rolling-blind automatik menggunakan reka bentuk struktur logam secara keseluruhan, yang sangat kukuh dan tahan lama, dan sangat sesuai untuk kegunaan persekitaran rumah. Oleh kerana automatik, penggantian bahan saringan adalah automatik, yang dapat menyesuaikan diri dengan sistem kualiti udara di sekitarnya, yang menjimatkan tenaga kerja dan sumber bahan, dan berperanan untuk kecekapan tinggi dan penjimatan tenaga. Seterusnya, mari kita jelaskan secara terperinci apa kelebihan penapis penggulungan automatik.
Pertama, dari perspektif automasi pintar, bukan sahaja dapat menggantikan bahan penapis secara automatik, tetapi juga melakukan analisis pengesanan dan perbandingan masa nyata berdasarkan kualiti udara di sekitarnya, dan kemudian melakukan pengaturan diri untuk mewujudkan pencegahan bahan berbahaya seperti itu. sebagai habuk dan zarah-zarah di udara. Ini bukan sahaja memudahkan kehidupan seharian orang, tetapi juga membantu menjimatkan tenaga dengan cekap dan mengelakkan pelbagai kesan buruk yang disebabkan oleh masalah kualiti udara.
Kedua, dari konsep reka bentuk penapis udara tirai bergulir automatik, kita dapat merasakan kemudahan dan kecekapannya secara intuitif dan jelas. Keseluruhan strukturnya ditempa dengan struktur logam, yang kuat dan boleh dipercayai, sangat praktikal, dan sesuai digunakan di berbagai persekitaran lain seperti rumah.
Ketiga, kandungan debu tinggi, dan dapat bekerja berterusan selama beberapa jam dengan kecekapan tinggi. Kesannya lebih baik daripada penapis biasa, dan kesan operasi mempunyai kestabilan yang kuat.
Keempat, bahan penapis dalam penapis juga memiliki rasa reka bentuk tertentu. Reka bentuk berbentuk “V” dapat meningkatkan kawasan penapisan penapis penggulungan automatik, sehingga dapat meningkatkan kecekapan kerja dan mewujudkan penyaringan kalis debu yang mudah dan efisien .
Di atas adalah analisis beberapa kelebihan unik penapis penggulungan automatik dari pelbagai aspek.Saya berharap dapat memberikan beberapa cadangan dan pertolongan kepada rakan-rakan yang perlu membeli penapis.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032