Apakah kelebihan penapis bergolek automatik

22 Mei 2019 Industri Berita 197 tontonan

Penapis penggulungan automatik adalah penapis utama yang secara automatik dapat menggantikan bahan penapis, dan juga dapat dianggap sebagai alat pembersih udara. Ia digunakan secara meluas di saluran masuk sistem udara segar.

Bahan penapis boleh diganti secara automatik . Ini adalah ciri terbesar penapis penggulungan automatik, dan juga alasan mengapa ia berbeza dengan penapis utama lain dan popular. Penggantian automatik penapis penggulungan automatik didorong oleh pengoperasian motor untuk mendorong sistem penghantaran berfungsi.Bahan penapis kotor pada bahagian penapis dililit melalui batang tiub dan diganti dengan bahan penapis yang bersih. Sebahagiannya seperti pintu shutter bergulung, perbezaannya ialah pintu shutter bergulung dari bawah ke atas, dan filter penggulungan automatik berliku dari atas ke bawah.

Ukurannya dapat dipilih secara sewenang-wenang , dan secara teorinya dapat digunakan dalam setiap kesempatan. Arah lebar dibatasi oleh bahan penapis (lebar maksimum 2m), dan beberapa unit dapat disambungkan untuk membentuk bahagian penapis yang lebih luas. Oleh kerana ketinggian bangunan kilang, ada jarak tertentu dalam arah ketinggian, dan ketinggian 6m cukup untuk digunakan.

Boleh digunakan dalam jangka masa yang lama . Penapis primer biasa diganti dengan kerap, sementara penapis utama penapis penggulungan automatik adalah gulungan kapas penapis primer panjang, yang dapat menggantikan bahan penapis kotor pada bahagian penapis berkali-kali.

Mudah dikendalikan . Penapis penggulungan automatik mempunyai dua mod kawalan, iaitu kawalan automatik dan kawalan manual. Setiap kali diganti, jika dikendalikan secara automatik, ia akan sepenuhnya disebabkan oleh suis tekanan pembeza untuk menghidupkan motor tanpa penglibatan personil; jika dikendalikan secara manual, tekan saja suis untuk membuat motor berjalan secara langsung, dan bahan penapis kotor pada bahagian penapis akan diganti.Hentikan selepas itu. Dua jenis kawalan tidak perlu mengganti keseluruhan gulungan bahan penapis mengikut prosesnya sehingga keseluruhan gulungan bahan penapis habis, dan pengoperasian proses ini juga sangat mudah.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032