Analisis kemungkinan penapis roller shutter automatik yang dikembangkan sendiri oleh pelanggan

2019-05-22 Dinamika industri 200 paparan

Kakitangan jualan Nanjing Yixiou sering menemui pelanggan yang berpendapat bahawa saringan penggulungan yang dikembangkan sendiri lebih baik daripada penyumberan luar. Banyak pemimpin perniagaan akan menganggap bahawa penapis penggulungan yang dikembangkan sendiri dapat lebih sesuai dengan keperluan mereka sendiri dan mereka dapat lakukan sendiri. Penyelenggaraan sangat terkawal, dan titik terpenting dapat menjimatkan kos.

Pertama sekali, kos pengembangan penggunaan sendiri terlalu tinggi.Jika hanya beberapa unit yang digunakan, kosnya tidak lebih rendah daripada kos penyumberan luar. Editor mempunyai pelanggan Zhejiang yang pada awalnya mengembangkan peralatan pelepasan ekzos VOC untuk digunakan sendiri untuk menjimatkan kos. Pada akhirnya, kerana kekurangan pengalaman, mekanisme transmisi tidak dapat beroperasi seperti biasa, sehingga keseluruhan sistem ekzos tidak dapat menapis gas ekzos dengan berkesan. Piawaian pelepasan gas benar-benar tidak bernilai. Akhirnya menjadi pelanggan jangka panjang dengan syarikat kami,

Kedua, walaupun penapis roller shutter bukan produk berteknologi tinggi, banyak syarikat yang mempunyai automasi industri dan kemampuan pemprosesan logam lembaran memang dapat berkembang secara bebas. Walau bagaimanapun, penapis penggulungan kelihatan sederhana, dan juga menyatukan pengetahuan pembuatan mekanikal, prinsip transmisi, kawalan automasi PLC, dan lain-lain. Ia adalah projek pengembangan pasukan yang memerlukan pelbagai bakat yang komprehensif, dan biaya pengembangannya tidak rendah.

Kedua, kakitangan dalaman syarikat oleh industri dan sekatan pekerjaan, tidak dapat memahami konsep teknologi terkini dan industri penapis trend pembangunannya, kerja pembangunan hanya dapat dijalankan secara automatik fungsi penapis roll peniruan sederhana dan pengklonan tidak dapat benar-benar dikembangkan dengan Produk nilai pasaran.

Ketiga, penyelidikan dan pengembangan produk memerlukan proses pengesahan berulang.Bagaimana ia dapat mencapai keadaan fungsional yang paling sempurna tanpa pengesahan fungsi produk berulang dan pertimbangan dan pengubahsuaian berulang? Namun, kerana kuantiti yang terhad yang diperlukan oleh perusahaan untuk penggunaan sendiri, tidak ada cara untuk menguji dan mengesahkan kemungkinan pengeluaran dan debugging berganda, yang gagal mencapai tujuan utama pengembangan produk.

Kesimpulannya, pelanggan mengembangkan produk penapis bergulir automatik sendiri, yang menjimatkan kos di permukaan. Sebenarnya, ia memerlukan banyak tenaga kerja, sumber bahan, sumber kewangan, masa, kos pengurusan, dan banyak faktor yang tidak dapat dikawal. kosnya paling rendah.Puluh ribu yuan, puluhan ribu yuan Menurut harga jualan semasa penggulungan penapis Nanjing Yixiou, anda sudah boleh membeli beberapa produk siap dan menggunakannya dengan mudah. Oleh itu, penapis luka profesional masih diserahkan kepada pembekal profesional Nanjing Yixiou untuk dilakukan, dan pelanggan perlu melakukan lebih banyak perkara profesional dalam industri mereka sendiri.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032